Kontejnerski računalniški center NTR™ CDC

Kontejnerski računalniški center NTR™ CDC

Za trg smo razvili tri različice kontejnerskih računalniških centrov standardnih dimenzij 20', 30' in 40', ki nam omogočajo veliko fleksibilnost pri sami namestitvi.

Kontejnerski računalniški center NTR™ CDC 40 je popolnoma samozadosten računalniški center, ki je izveden v kontejnerski različici in zato popolnoma mobilen. Združuje celovito urejen center z vso potrebno podporno, oskrbno in varnostno infrastrukturo v mobilni enoti, ki jo je lahko namestiti, saj ne zahteva obsežnih gradbenih priprav na lokaciji namestitve, prav tako pa jo je po potrebi enostavno premestiti na novo lokacijo. V primeru selitve lahko to izvedemo tudi z opremo, ki je nameščena v njem. Je idealna rešitev za mala in srednja podjetja, ki za delovanje svojega sistema potrebujejo do 420 HE montažnih enot za IKT-opremo ter sisteme.

Kontejnerski računalniški center zagotavlja vso potrebno oskrbno infrastrukturo, ki ima poleg drugega:

  • zanesljiv sistem rezervnega in brezprekinitvenega napajanja,
  • zanesljiv sistem tehničnega hlajenja,
  • aktivno in pasivno požarno zaščito,
  • tehnično varovanje in video nadzor,
  • komunikacijsko ureditev,
  • namestitveno infrastrukturo za namestitev in montažo IKT-opreme,
  • daljinski nadzor nad vsemi vgrajenimi komponentami.

NTR™ CDC 40f+

Zunanje dimenzije so 12,2 x 3,0 x 3,1 m (D x Š x V). Teža praznega NTR CDC je cca 10.000 kg, dovoljena obremenitev pa največ 9.000 kg.

Specifikacije Predvidena okvirna teža
Prazen CDC cca 10.000 kg, odvisno od izbranih AKU-baterij
Največje število omar (sistemskih in TK) do 10
Največja dovoljena obremenitev posamezne omare do 1.200 kg
Razpoložljivi prostor za namestitev opreme IKT do 420 HE
Največja skupna teža opreme IKT do 12.000 kg
Največja skupna teža opremljenega CDC do 22.000 kg

 

Kontejnerski računalniški center NTR CDC 40f+ je zasnovan kot samozadostni računalniški center z vso vgrajeno oskrbno infrastrukturo. Tehnično je zasnovan kot kontejnerska enota standardne dolžine in nekaj večje širine ter višine, ki omogoča enostaven transport na različne lokacije. Zaradi visoke stopnje integracije in optimizacije prostora omogoča enake funkcionalnosti kot bistveno večji računalniški centri. Tlorisni prikaz CDC 40f+ je prikazan na naslednji sliki:

NTR CDC 40f+